De Ringvaart verbindt

Tweede editie De Ringvaart Verbindt - 21 september 2013

Podium voor Architectuur en evenementpartners Ringbiënnale 2014 nodigen iedereen uit om mee te varen tijdens de Ringvaart Verbindt op 21 september 2013. De Ringvaart Verbindt is een eendaags cultureel evenement op een rondvaartboot over de Ringvaart. Het is een vervolg op de geslaagde Fotovloot 2012.

Benedendeks zijn workshops van het Podium voor Architectuur rondom het thema ruimtelijke ordening. De kansen en mogelijkheden voor het gebied worden besproken in de workshops: Tweelingdorp Lisse/Lisserbroek, Bedrijventerreinen aan het water en Toekomstdromen voor een duurzaam Haarlemmermeer. Uiteenlopende vragen omtrent wonen, werken en leven aan en langs de Ringvaart komen aan bod.

Bovendeks zorgen de evenementpartners Museum de Cruquius, Historisch Museum Haarlemmermeer, het Kunstfort bij Vijfhuizen en het Podium voor Architectuur voor een divers programma. Verwacht meevarende stewardessen; een veelkoppig zeemanskoor; een kinderworkshop vilt maken; een visuele presentatie over de verzilting van de polder; een standje over het Nieuwe Bijenmuseum en meer.

De Ringvaart Verbindt fungeert eveneens als kick-off voor de Ringbiënnale 2014, een groots evenement op en rond de Ringvaart tijdens de laatste twee weekenden van september 2014. De presentatie van de Ringbiënnale 2014 is tussen 12.30 uur en 13.00 uur op het terrein van Museum de Cruquius.

Suggesties voor activiteiten op het water of aan de kant zijn welkom: rondleidingen in uw dorp, vertellingen, muziek, theater, watersportactiviteiten, duurzaamheid & eten, noem maar op. Het Podium voor Architectuur nodigt iedereen uit om mee te varen: op de rondvaartboot of met eigen boot, sloep of schuit. 

VERTREKTIJDEN:

09:40 uur instappen Buitenkaag
10:00 uur afvaart Buitenkaag
12.15/12.30 uur aankomst Cruquius
12:30/13.00 uur kick-off RingBiënnale 2014 bij Paviljoen Cruquius
13.15 uur afvaart Cruquius
15:30 uur aankomst Nieuwe Meer
16:00 uur afvaart Nieuwe Meer
18:00 uur aankomst Buitenkaag

De afmeerlocaties zijn:

Buitenkaag: voor restaurant Kaagzicht; Huigsloterdijk 390
Cruquius: Voor het Museum de Cruquius: Cruquiusdijk 27
Nieuwe Meer: Nieuwemeerdijk tegen de A9

Er is catering aan boord. Tegen kostprijs kunt u hapjes en drankjes afnemen.

Voor aanmelden of voor meer informatie mail naar info@podiumarchitectuur.nl. Geef bij het aanmelden door welke dagdelen u mee vaart.