Belevingenreeks: Vinexvrouwen

LET OP! De lezing van 14 maart is geannuleerd vanwege ziekte van Naima el Bezaz. Houd onze site in de gaten voor een nieuwe datum in het najaar


Schrijfster Naima el Bezaz vertelt over haar boeken Vinexvrouwen en Meer Vinexvrouwen.

Het leven in een Vinexwijk verloopt niet altijd soepel. Daar weet Naima El Bezaz, die zelf al bijna tien jaar in zo'n buurt woont, alles van. In haar autobiografische roman Vinexvrouwen beschrijft zij het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk. Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar de Hollandse gewoontes. Haarlemmermeer heeft een groot aantal Vinexwijken. Hoe verhoudt dit verhaal zich met de belevingswereld van de inwoners?

Kaarten worden verkocht via de Bibliotheek Hoofddorp.

Deze lezing maakt deel uit van de Belevingenreeks, een initiatief van het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer op een ruimtelijke manier ervaren vanuit een nieuwe invalshoek. Met de belevingenreeks komt het Podium voor Architectuur in samenwerking met de partners van het Cultuurgebouw met een lezingenreeks waarbij vanuit verschillende culturele uitgangspunten gekeken wordt naar Haarlemmermeer. Zo wordt er door een schrijver, designer en componist een nieuw beeld geschapen van onze ruimtelijke omgeving.