Programma-archief

Resultaten ontwerpworkshop 9 oktober Proefstation Hoofddorp
architectenworkshop, workshop | 24 november 2015 (dinsdag) - 17:00 tot 19:00

Ontwerpworkshop Wie Wil Wonen?

De ontwerpworkshop voor (jongeren)huisvesting op 9 oktober tijdens Proefstation Hoofddorp was een groot succes, mede dankzij de inzet van alle deelnemers die actief aan de slag gingen en met waardevolle ideeën kwamen. Om het enthousiasme te behouden en de ideeën concreter te maken, hebben gelijk vervolgstappen gepland.
| 20 november 2015 (vrijdag) - 10:30

Presentatie 'Haarlemmermeer toekomstbestendig'

Leerlingen Kaj Munk College werken aan maquettes
presentatie | 6 november 2015 (vrijdag) - 15:30

Presentaties VO-project 'Brugdorpen - Nieuwe Verbindingen'

56 leerlingen van het Kaj Munk College hebben 9 weken gewerkt aan een Technasium-project: onderzoeken en ontwerpen in vakoverstijgende projecten. Op vrijdag 6 november, van 15.30 – 16.30 uur presenteren zij de resultaten van dit project in dorpshuis De Oase, Zwaanshoek.
Detail cover Werklust - Foto: Theo Baart
| 1 november 2015 (zondag) - 14:00

Boekpresentatie WERKLUST

Hoe zien de transformaties er uit in het landschap van Haarlemmermeer? Fotograaf Theo Baart legde ze vast over een tijdspanne van dertig jaar. Het resultaat, het boek Werklust, Biografie van een gebruikslandschap wordt 1 november a.s. gepresenteerd.
presentatie | 30 oktober 2015 (vrijdag) - 15:00 tot 16:30

Presentatie ontwerpen Raadhuisplein

Acht weken lang hebben 19 leerlingen van het Kaj Munk College hard gewerkt aan een vwo-plus project: een niet-verplicht, aanvullend programma voor vwo-leerlingen, waarin aan vakoverstijgende projecten wordt gewerkt. Thema: een nieuwe invulling aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. De opgave die opdrachtgever Joep van Dijk (bestuurder Het Cultuurgebouw) aan de leerlingen mee gaf bij kick-off: onderzoek de ruimte van het Raadhuisplein en doe een voorstel voor een nieuwe inrichting van het plein in de toekomst. De resultaten worden op 30 oktober gepresenteerd.

Proefstation Hoofddorp

Hoofddorp-Centraal en Podium voor Architectuur zetten Beukenhorst West op de kaart. Een groen, ruim gebied dichtbij station Hoofddorp op een paar minuten afstand van Schiphol. Er ontbreekt echter één ding: bedrijvigheid. Tijdens PROEFSTATION HOOFDDORP wordt inspiratie en kennis gedeeld tijdens twee rondes met 3 workshops. Het doel is om een X aantal m2 een nieuwe bestemming te geven en de bedrijvigheid op de kantorenlocatie een stimulans te geven.
Polderhuis Hoofddorp - Foto: Kees van der Veer
| 12 september 2015 (zaterdag) - 10:00

Monument van het Jaar - Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer is druk in de weer met de voorbereidingen voor de verkiezing van het ’Monument van het jaar’. Met deze verkiezing wil het gemeentebestuur jaarlijks de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.
Live Art Tijmen Snelderwaard
kinderworkshop, presentatie | 5 september 2015 (zaterdag) - 15:00 tot 18:00

Polderparade

Zaterdag 5 september vindt de allereerste editie van Polderparade plaats in het Cultuurgebouw. De Polderparade markeert de opening van het culturele seizoen in Haarlemmermeer. Verschillende culturele instellingen uit de polder presenteren dan hun aanbod voor het seizoen 2015-2016. Podium voor Architectuur verzorgt een kinderworkshop over ruimte en bouwen, live art 'skyline Hoofddorp' en presentatie van ons jaarprogramma.
Foto: Annelies Huijzer
excursie | 3 september 2015 (donderdag) - 14:30 tot 17:30

Schiphol per fiets (excursie) - landschap en de routes rondom dé luchthaven van Nederland

Wel eens je fiets geparkeerd op Schiphol Plaza? Ga donderdagmiddag 3 september 2015 mee met Podium voor Architectuur op fietsexcursie naar en rondom Schiphol.
kinderworkshop | 28 juni 2015 (zondag) - 12:00 tot 18:00

Kinderworkshop: Bouw een stad van bamboe (tijdens Groene Loper Festival)

Tijdens het Groene Loper Festival kun je meebouwen aan de ruimte van de toekomst. Ontwerpers, makers, scheppers van ruimte zijn hard nodig om te bouwen aan duurzame constructies voor een betere toekomst.

Pagina's