Dag van de Architectuur

Het Volgende Landschap

In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017 viert Nederland de Dag van de Architectuur. Podium programmeert op donderdag 15 juni  een lezingenavond en op woensdag 21 juni een busexcursie over 'Het Volgende Landschap'  ter voorbereiding op de fotografiewedstrijd: Verbeeld 'Het Volgende Landschap'. Hiermee wordt ook een start gemaakt met de Landschapstriënnale.

In september 2017 strijkt de Landschapstriënnale neer in PARK21 in de Haarlemmermeer. Vooruitlopend op de Landschapstriennale schrijft het Podium voor de Dag van de Architectuur een fotografiewedstrijd uit ‘Het Volgende Landschap’. De winnende foto's van de fotografiewedstrijd zullen tijdens de Landschapstriënnale geëxposeerd worden. Om deelnemers aan de fotografiewedstrijd en andere geïnteresseerden van input en informatie te voorzien organiseert het Podium een lezingenavond en een busexcursie met workshop on the road.

Programma
Donderdag 15 juni 2017 - Lezingenavond 'Het Volgende Landschap'
Kunsthistorica Maartje van den Heuvel neemt u mee door het rijke verleden van kunst en landschap. Hoe zijn kunst en landschap verweven, hoe is onze kijk op het landschap veranderd en waarop stoelt de waardering van ons landschap? Aan de hand van landschapsarchitecte Martine van Vliet gaan we in op het vormgeven en veranderen van het landschap. Wat staat ons te wachten en welke rol en betekenis heeft het landschap in de toekomst? Wat willen we behouden en wat niet?
Interesse? Klik hier voor meer informatie

Woensdag 21 juni 2017 - Busexcursie: workshop on the road
Op woensdag 21 juni staat er een busexcursie gepland met een ‘workshop on the road’. Aan de hand van landschapsfotografe Remke Spijkers, Maurits van Putten (erfgoeddeskundige) en Tessel van Toorn (PARK21) krijgen deelnemers van de fotografiewedstrijd inzicht in de verschillende lagen en het gebruik van het landschap. En hoe leg je 'Het Volgende Landschap' eigenlijk vast?
Interesse? Klik hier voor meer informatie

Over de Dag van de Architectuur
Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017 viert Nederland de Dag van de Architectuur. Dan staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen gebouwen open. Plaatselijk geeft ieder architectuurcentrum het programma een eigen invulling in het teken van een speciaal thema.

Voor meer informatie over het complete programma van de Dag van de Architectuur verwijzen we u graag naar de website www.dagvandearchitectuur.nl

Archief

wedstrijd | 23 juni 2017 (vrijdag) tot 31 juli 2017 (maandag)

Fotografiewedstrijd: Verbeeld 'Het Volgende Landschap'

Podium voor Architectuur en PARK21 roepen (amateur)fotografen op om hun idee, mening of visie op 'Het Volgende Landschap' te verbeelden.
Foto: Kees van der Veer
excursie | 21 juni 2017 (woensdag) - 19:00 tot 21:15

Busexcursie met workshop on the road: Het Volgende Landschap

Om deelnemers van de fotografiewedstrijd ‘Het Volgende Landschap’ van input en inspiratie te voorzien staat er op woensdag 21 juni een busexcursie gepland met een ‘workshop on the road’.
Lezingenavond Het Volgende Landschap
lezing | 15 juni 2017 (donderdag) - 19:00 tot 20:15

Lezingenavond 'Het Volgende Landschap'

Kunsthistorica Maartje van den Heuvel en Landschapsarchitecte Martine van Vliet geven een inhoudelijke inleiding op de fotografiewedstrijd 'Het Volgende Landschap'.