In memoriam: Daniela Wullers

Daniela Wullers

Nieuwsgierig, betrokken en serieus, dat was Daniela.

Op dinsdagochtend 6 maart is Daniela Wullers overleden. Zij was secretaris van de Vrienden van het Podium voor Architectuur en met haar 40 jaar verreweg ons jongste bestuurslid. 

Bij een bericht als dit kunnen we hooguit wat stamelen. Het is voor ons al niet te bevatten, laat staan voor haar partner, haar beide ouders, vrienden en collega’s.

Vanaf november 2015 was ze bij de Vrienden en dat was op alle fronten een verrijking. Jong, deskundig en leergierig. Altijd bereid en steeds betrokken. Op een heel eigen bescheiden manier wist zij een nieuw perspectief te openen vanuit een onbevangen nieuwsgierigheid. Zij hield van het werk van het Podium en daarmee van het werk bij de Vrienden.

Wij hielden van haar en zullen haar bijdrage enorm gaan missen.

Wij wensen Stan en Daniela’s ouders toe dat zij zich gedragen weten door de kring om hen heen.

Namens de Vrienden van het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol,

Kees Smilde


Daniela Wullers, onze sparring partner, onze deelgenoot van kennis, inhoud en denken over de regio, is overleden. Wij zijn stil.

Vele jaren werkten we samen aan initiatieven om bewoners en deskundigen op een andere manier naar de kansen van wonen en leven in de Haarlemmermeerpolder te laten kijken. Om het gebied op een andere manier te ervaren. Daardoor hadden wij met Daniela als planoloog en bestuurslid van de Vrienden van het Podium voor Architectuur zelf ook onvergetelijke ervaringen. Dineren in een weiland, fietsen door kansrijke dorpen, varen over de Ringvaart, symposia in de regio.

Daniela was overal bij betrokken. Deskundig, integer, op basis van intensieve verkenningen op inhoud en visie en de zoektocht naar de werkwijze die bij ons paste.

Afgelopen maanden kwamen we dagelijks haar aanwezigheid tegen in foto’s van expertmeetings en workshops. Wetend dat het eindig was. We danken Daniela voor haar vaste aanwezigheid, haar betrokkenheid en haar inzet. We koesteren de beelden en herdenken alle grote en kleine genoegens die we deelden.

Namens Barbara, Avril, Britt, Daniëlle, Vincent,

Yvonne Lub
Directeur