Kaj Munk Energielandschappen week 7 & 8

Week 7: de puntjes op de 'I'

31 oktober 2012

Het project ‘Energielandschappen’ is bijna afgerond. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan maquettes, digitale presentaties en A0-posters.

Volgende week worden 14 prachtige plannen gepresenteerd aan de opdrachtgever Joost Valk. Iedereen is welkom om de presentaties en de opening van de expositie bij te wonen. Een jury van vakmensen zal de plannen dan bekijken en beoordelen. We zijn benieuwd naar de reacties; wie kan zijn plan goed verkopen?

Week 8: Expositie Energielandschappen

7 november 2012

Vandaag was de grote dag, de deadline voor het project ‘Energielandschappen’. 7 weken lang hebben leerlingen van het Kaj Munk College gewerkt aan hun idee van een energielandschap in de Haarlemmermeer.
De resultaten waren verbluffend. In presentaties die niet langer dan 5 minuten mochten duren, vertelde elk projectgroepje over het proces van de afgelopen weken en over de keuzes die gemaakt zijn. Er was een overvolle Podiumzaal in het Cultuurgebouw, gevuld met ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, vrienden en vriendinnen, die de uitkomsten van de projecten kwamen bewonderen. De jury, bestaande uit Joost Valk (opdrachtgever), Jan Govert van Gilst (NNRGY), Bert van Vliet (teamleider bovenbouw Kaj Munk), John Nederstigt (wethouder Haarlemmermeer) en Ruud van Hecke (Rabobank regio Schiphol) was zichtbaar tevreden met de resultaten.
Drie projecten werden door de jury als bijzonder goed beoordeeld. Deze leerlingen worden uitgenodigd voor de Masterclass Energielandschappen, die zal plaatsvinden begin 2013. In deze masterclass gaan we met professionals aan de slag voor een ‘echt’ energielandschap in de Haarlemmermeer. In verband met het beperkt aantal plaatsen in de masterclass kunnen enthousiaste leerlingen een motivatie indienen. Uit de ontvangen motivaties wordt een selectie gemaakt. Meer informatie over de masterclass volgt.

Om 17.00 uur trokken alle aanwezigen naar de Passage in het Cultuurgebouw. De opening van de expositie in de passage, door Ruud van Hecke en Alle van Steenis (rector Kaj Munk) maakte de dag compleet. Beide heren zeiden verrast te zijn door de prachtige resultaten en trots te zijn op de leerlingen.

We kijken terug op een geslaagd project, met mooie resultaten, die zichtbaar zijn als expositie in de Passage van het Cultuurgebouw t/m 22 november 2012.