Opening EU GreenWeek in Utrecht

Opening EU Greenweek Utrecht

Hoe maken we van steden als Utrecht een fijne en gezonde plek om te leven, wonen en werken? Op pinkstermaandag 21 mei 2018 organiseren de gemeente Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in Utrecht de aftrap van de EU Green Week. Deze dag in Utrecht vormt de proloog op de EU Greenweek, die daarna wordt vervolgd in Brussel, met als thema ‘Groene steden voor een groene toekomst’.

In een gevarieerd programma kunnen inwoners van Utrecht, studenten en professionals uit binnen- én buitenland kennismaken met allerlei Utrechtse initiatieven voor een groene en duurzame stad. Initiatieven
waarmee in Utrecht werk gemaakt wordt van landelijke en Europese ambities: meer groen in de stad, schone lucht, duurzame energie, een circulaire en een eerlijke, inclusieve economie.

Ontdek op 21 mei waarom Utrecht als één van de Europese koplopers wordt gezien, dankzij de inzet van kennis en innovatieve samenwerking. U kunt erbij zijn, als Eurocommissaris Vella en minister Van Veldhoven de dag openen. Aansluitend kunt u het debat tussen burgemeesters van Europese steden bezoeken, over de rol die steden kunnen spelen in een groene toekomst. Gedurende de dag kunt u onder meer aanschuiven bij workshops, presentaties en debatten. Doe mee aan de activiteiten op verschillende locaties in de stad, zoals het Fair Fashion Festival, het Hof van Cartesius en de Botanische Tuinen. Fiets samen met een gids langs parken en andere mooie groene plekjes in en om de stad. Op diverse locaties vindt u ook leuke kinderactiviteiten die deze dag aantrekkelijk maken voor het hele gezin.

Wilt u bij de opening van de Greenweek aanwezig zijn en bij het programma in het Knoop-gebouw, dan kunt u zich vooraf aanmelden via het registratieformulier. Alle andere activiteiten in de stad zijn vrij toegankelijk.
Hebt u vragen, mail dan naar PBL (evenementen@pbl.nl) of de gemeente Utrecht (greenweek@utrecht.nl).