Inspiratievolle ontwerpworkshop met jongeren voor sportplek Fruittuinen

Ontwerpworkshop Hoofddorp Centraal

Maandagavond 6 maart vond in Hoofddorp Centraal een ontwerpworkshop plaats voor jongeren die konden meedenken over een sportplek in de Fruittuinen bij Hoofddorp. Via Social media stroomden er vooraf al wat mooie ideeën binnen. Zo'n 20 jongeren kwamen op de workshop af.

Door middel van speed dates (jongeren met deskundigen) werden ideeën geïnventariseerd en besproken, waarna deze soms ondersteund met schetsen aan elkaar gepresenteerd werden. De jongeren werden ingedeeld in groepjes om samen met een deskundige te bedenken wat voor voorzieningen zij willen op de betreffende sport-/speel-/ontmoetingsplek. Enkele mooie ideeën: 

  • Huidige veld is te lang, kan beter ingekort worden en graag een hek achter het veld plaatsen
  • Fietscrossbaan, onderhoud in de herfst (overlast vallend blad)
  • Sportveld van kunstgras met basketbal, hockey en voetbal en een atletiekbaan. Bespaart ruimte door sporten bij elkaar te houden op een gebied.
  • Een overdekte hangplek waar je kunt zitten zodat je in de regen naar buiten kunt
  • Het terrein in vieren verdelen met mogelijkheden als: huisje met toren in het midden met een uitkijkpunt, skatebaan, hangplek (overdekt), ruimte voor verschillende sporten, klimmuur, georganiseerde sporten

Lees het verslag van de bijeenkomst hier terug.