Deelname aan de ontwerpateliers (T)Huis voor Spoedzoekers

gezocht jonge statushouders voor ontwerpateliers

UPDATE: je kunt je niet meer aanmelden hiervoor. We hebben genoeg deelnemers om te starten met de ontwerpateliers.

Voor de ontwerpateliers (T)Huis voor Spoedzoekers is Podium voor Architectuur op zoek naar jonge statushouders  in de leeftijd van 18-35 jaar met interesse voor architectuur en een achtergrond als vluchteling. ​Het beheersen van de Engelse taal (basis) is gewenst.

Het gaat om een leerervaringsplek van 1,5 maand (ca. 8 uur p.w.) bij een gerenommeerd architectenbureu in de omgeving Amsterdam-Hoofddorp. Er staat een vergoeding tegenover. (T)Huis voor Spoedzoekers is een onderzoekende ontwerpsessie voor het huisvesten van spoedzoekers in de Haarlemmereer. Door een interculturele kennisuitwisseling tussen de statshouder en Nederlandse architect te organiseren willen we niet alleen voor maar juist mét de doelgroep ontwerpen. Op welke manier denken ex-vluchtelingen over huistvesting? Wat betekent de directe omgeving voor het wonen? Welke plattegronden passen het beste bij de doelgroep en op welke manier kan huisvesting bijdragen aan begrip en integratie?

Wie zoeken we: Jong volwassenen (m/v) (18-35 jaar) met een vluchtelingenachtergrond (recent of langer geleden) en met interesse in architectuur, stedenbouw en ontwerpen. Engelse taal in basis machtig. Voorkeur omgeving Amsterdam/Hoofddorp.

Wat bieden we: een leerervaringstraject van 1,5 maand  (ca. 1 dag per week) bij een gerenommeerd Nederlands architectbureau. De mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen binnen de ontwerpwereld. Busexcursie door Haarlemmermeer, tussentijdse presentatie van de plannen (op 7 juni a.s.) en feestelijke eindpresentatie op 5 juli 2017.

Kennismakingsbijeenkomst
We organiseren een kennismakingsbijeenkomst en een busexcursie op 17 mei 2017 (onder voorbehoud).

Aanmelden
Aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst kan tot en met 10 mei 2017. Deelnemers of begeleiders kunnen voor vragen of aanmeldingen contact opnemen met projectleider MvanPutten@podiumarchitectuur.nl