Winnende teams exposeren in Boshoeve Nieuw-Vennep

foto: leerlinge van Kaj Munk College poseert bij haar energielandschap

Winnende teams Energielandschappen

7 november 2012

Judy, Max, Rianne, Ilona en Hilde ontwierpen een culturele wijk op de Westeinderplassen, in de vorm van een energielandschap. Overal is over nagedacht, van het gebruik van het aanwezige water tot aan de kleur van de huizen die op het eiland staan. Het landschap heeft een opvallende vormgeving, de moeite waard om te bekijken! 

De groep van Tim, Jochem, Paul, Remco en Jeremy maakte gebruik van een bijzondere vorm van energie uit het landschap: getijdenenergie. Voor een geschikte locatie zochten zij buiten de grenzen van Haarlemmermeer en kwamen ze terecht in Zandvoort. De groep had goed nagedacht over de haalbaarheid van hun plannen en gaven daarbij zelfs een schatting van de kosten en opbrengsten van het project. Een prachtige toepassing van nieuwe techniek op een aanwezige natuurlijke energiebron.  

Floris, Koen, Ruben, Jeroen en Tjeerd ontwierpen een speeltuin aan de Toolenburgse Plas, waarin kinderen door te spelen met speeltoestellen energie opwekken. De leerlingen hebben een proef gedaan om te zien of hun ideeën zouden werken. De opgewekte energie wordt gebruikt om een ijskraampje in de speeltuin van energie te voorzien. 

De expositie van de plannen is te zien tot en met donderdag 22 november in de passage van het Cultuurgebouw te Hoofddorp. Daarna worden de winnende plannen verplaatst naar de Boshoeve in Nieuw-Vennep, waar opdrachtgever Joost Valk de plannen exposeert. Bezichtiging van de expositie in de Boshoeve is op afspraak. De Boshoeve is te vinden aan Bosstraat 28 te Nieuw-Vennep

De leerlingen uit de winnende projectteams zijn uitgenodigd voor de Masterclass Energielandschappen, die begin 2013 plaats zal hebben. In de masterclass werken we samen met professionals aan een echt energielandschap. 

Er zijn in de masterclass nog een aantal plaatsen voor enthousiaste leerlingen, ook zij worden uitgenodigd om zich op te geven! Naar aanleiding van jullie motivatie maken we een selectie uit de inzendingen. 

Houdt jullie leraren en de website van het Podium in de gaten voor meer informatie!