Foto: Kees van der Veer

De adaptieve Luchthaven

Sectie
Luchthaven
Artikelen

Hoe ziet onze nationale luchthaven er in 2116 uit? In de essaybundel 'De adaptieve luchthaven' blikken diverse schrijvers vooruit.

Tijdens ons laatste luchthavensymposium Schiphol naar de toekomst op 11 november 2016 in Pakhuis de Zwijger werd het boek door auteurs Joost van Faassen en Bart de Jong gepresenteerd aan André van den Berg, CCO van Schiphol Group.

Het maatschappelijke debat over Schiphol wordt gekenmerkt door de continue spanning tussen hinder en economische groei. In dit boek geven gerenommeerde wetenschappers, opiniemakers, (landschaps)architecten, fotografen, ontwerpers, stedenbouwers en planologen hun visie op de toekomst van onze nationale luchthaven. Door toekomstperspectieven van verschillende vakgebieden te introduceren, levert het boek een positieve bijdrage aan het maatschappelijke debat. Een debat geschoeid op mogelijkheden en uitdagingen in plaats van beperkingen en bedreigingen: input voor de komende 100 jaar Schiphol, input voor een adaptieve luchthaven.

Met bijdragen van o.a. Paul Mijksenaar, Winy Maas, Jacqueline Cramer, Hans Leeflang, Henk Ovink, Andy van den Dobbelsteen, Theo Baart, Wies Sanders, Roel in ’t Veld, Kees Christiaanse, Marieke Berkers en LOLA Landschapsarchitecten.

Bestel het boek bij nai010 uitgevers.