Open Monumentendag 2020: Het LeermoNUment benoemd

Podium voor Architectuur Haarlemmermeer kiest voor het accent op NU: wat kunnen we in deze tijd van onze monumenten leren? Hoe kunnen we erfgoed inzetten als springplank naar de toekomst? Benoemde en onbenoemde monumenten; het zijn LeermoNUmenten. Daarmee hanteren we een eigenzinnige definitie. Passend bij Haarlemmermeer.

Open Monumentendag komt in zicht met een thema dat wonderbaarlijk goed past bij Haarlemmermeer. We gaan de ruimte in onze gemeente optimaal benutten vanuit de 1,5-meter- samenleving.

Alle leeftijden kunnen op eigen gelegenheid moNUmenten bezoeken. Liever meerijden en onderweg verhalen beluisteren? Startpunt is de expositie in het Cultuurgebouw over transformatie van monumenten naar eigentijds gebruik. Een noordelijke– en zuidelijke route vertellen over de geschiedenis. De zuidelijke route krijgt een uitgebreide stop op festival de Karavaan. Een lijst bezoekadressen volgt, met activiteiten en lezingen. Het wordt een mooie dag, hou onze website in de gaten.

We zoeken passend vervoer, vanuit de maatregelen die op dat moment gelden.

Vele vrijwilligers, eigenaren/beheerders, historische kringen, commissies, culturele instellingen, Gemeente Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur werken samen aan deze dag.