Dag van de Architectuur 2020: Architectuur als publieke zaak

De Dag van de Architectuur valt samen met de Dag van de Bouw. Met het landelijke thema ‘Architectuur als publieke zaak’ roept het Podium op tot initiatieven op de route Hoofddorp – Centrum – Station.

De Dag van de Architectuur op zaterdag 20 juni heeft het thema ‘Architectuur als publieke zaak’

In Haarlemmermeer gaat de aandacht dit jaar naar de ontwikkelingen op de route Hoofddorp – Centrum – Station. Het is op dit moment nog spannend hoe de dag ingevuld kan worden. Er liggen plannen voor een expositie van de centrumplannen, routes, rondleidingen en lezingen op Forteiland Hoofddorp en de Gerritshoeve en activiteiten in het cultuurgebouw. De landelijke Dag van de Architectuur is voor alle leeftijden en krijgt per gemeente een eigen vorm.

We bespreken met alle betrokkenen wat haalbaar is en gaan improviserend richting 20 juni. Kleinschaligheid is een kans. Afstand ook.

Gaan we virtuele rondleidingen doen, of lopen we op gepaste 1,5 meter afstand van elkaar naar het centrum via de Fruittuinen, het wandelbos naar Hyde Park?

De regio Haarlemmermeer vraagt om een specifiek programma, want de afstanden in de polder zijn groot en de vraagstukken zijn anders dan in de stad. Van het bezoeken van een bouwlocatie tot een lezing, wandeling of expo. De dag willen we invullen samen met onze culturele partners, gemeente Haarlemmermeer en iedereen die iets kan bijdragen aan het thema. 

Meedoen aan de Dag van de Architectuur?

Neem dan contact met ons op via